HorecalineHorecalineHorecaline
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
© 2023 Horeca. All Rights Reserved.
Czytasz: Angel Hair zamiast dubajskiej czekolady? Poznaj nowy viralowy przysmak!
Udostępnij
Rozmiar czcionkiAa
HorecalineHorecaline
Rozmiar czcionkiAa
Szukaj
  • Home
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Kontakt
Posiadasz już konto? Zapisz się
Obserwuj nas
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
Trendy i inspiracje

Angel Hair zamiast dubajskiej czekolady? Poznaj nowy viralowy przysmak!

Opublikowano 7 marca, 2025
Udostępnij
Angel Hair zamiast dubajskiej czekolady
UDOSTĘPNIJ

Dubajska czekolada szturmem podbiła Internet i serce smakoszy na całym świecie. Na horyzoncie pojawił się jednak nowy, równie intrygujący trend – czekolada Angel Hair, wypełniona słodkimi, puszystymi nitkami tureckiej waty cukrowej i pistacjowym kremem. Czy kolejna odsłona klasycznej czekolady ma szansę zdetronizować dotychczasową królową viralowych słodyczy?

Spis treści
Angel Hair – nowa era słodkich doznańCzy Angel Hair wyprze dubajską czekoladę?Jak wprowadzić Angel Hair do menu restauracji?Angel Hair – kolejny trend, którego nie możesz przegapić

Angel Hair – nowa era słodkich doznań

Jeszcze niedawno dubajska czekolada uchodziła za niekwestionowaną sensację, a restauratorzy i cukiernicy na całym świecie wprowadzali jej autorskie wersje do swoich menu.

Baner poziomy w środku wpisu

Teraz jednak coraz większe zainteresowanie budzi Angel Hair, czyli czekolada z wnętrzem, które kryje Pişmaniye – turecką watę cukrową, znaną od XV wieku. Wyjątkowa struktura delikatnych włókien, w połączeniu z kremem pistacjowym i aromatami wanilii, maliny oraz granatu, daje niepowtarzalne wrażenia smakowe.

W mediach społecznościowych czekolada robi furorę dzięki swojej unikalnej konsystencji – cienkie nitki Pişmaniye rozpływają się w ustach, nadając przysmakowi lekkości i niecodziennej tekstury. W połączeniu z chrupiącą czekoladą i kremowym nadzieniem to prawdziwa uczta dla zmysłów.

Czy Angel Hair wyprze dubajską czekoladę?

Trendy w branży słodyczy zmieniają się błyskawicznie, a viralowe produkty mają ogromny wpływ na decyzje zakupowe konsumentów. Dubajska czekolada przez ostatnie miesiące była symbolem luksusu, jednak ograniczona dostępność i wysoka cena sprawiły, że jej miejsce może zająć nowa propozycja. Angel Hair oferuje podobnie efektowne doznania wizualne, ale z jeszcze bardziej intrygującym wnętrzem.

Co ciekawe, producenci już zaczynają testować różne wariacje tego przysmaku, dodając do czekolady kolejne warstwy smakowe i aromaty. W przeciwieństwie do dubajskiej czekolady, która bazowała na chrupiącym kataifi i pistacjach, Angel Hair kusi lekkością, puszystą strukturą i intensywną słodyczą wanilii oraz maliny. 

Jak wprowadzić Angel Hair do menu restauracji?

Podobnie jak w przypadku dubajskiej czekolady, nie musisz kopiować produktu 1:1 – wystarczy zainspirować się jego formą i stworzyć autorską wersję, która wpisze się w charakter Twojej restauracji lub kawiarni. Możesz postawić na:

  • Praliny z Pişmaniye – cienkie nitki tureckiej waty cukrowej otoczone czekoladą i kremowym nadzieniem,
  • Deser warstwowy – miseczka wypełniona kremem pistacjowym, przełożona Pişmaniye i oblana aksamitną czekoladą,
  • Torciki Angel Hair – mini ciasta z chrupiącym spodem, puszystą warstwą tureckiej waty i owocowym musem.

Aby przyciągnąć klientów, postaw na efektowną prezentację i storytelling – podkreśl unikalność tej inspiracji i zwróć uwagę na jej orientalne korzenie. Na TikToku i Instagramie najlepiej sprawdzają się krótkie filmy, które pokazują rozwarstwianie się Pişmaniye i teksturę czekolady – to właśnie te ujęcia podbijają Internet.

Angel Hair – kolejny trend, którego nie możesz przegapić

Dubajska czekolada udowodniła, że viralowe desery mogą stać się globalnym fenomenem. Angel Hair ma wszystkie cechy, by podążyć tą samą ścieżką – jest efektowna wizualnie, zaskakuje konsystencją i oferuje zupełnie nowe połączenie smaków. Jeśli chcesz wyróżnić swoją restaurację i przyciągnąć gości unikalnym deserem, warto rozważyć wprowadzenie własnej interpretacji tego viralowego przysmaku!

Materiał chroniony prawem autorskim – zasady przedruków określa regulamin

TAGGED: czekolada, gastronomia, viral
Pola Weinert 18 marca, 2025 7 marca, 2025
Udostępnij ten artykuł
Facebook Twitter Email Print
Poprzedni kobiety w gastronomii Kobiety podbijają gastronomię i nie zamierzają się zatrzymać
Natępny dzien kobiet wino Subtelne, finezyjne, eleganckie – takie wina uwielbiają kobiety
Zostaw komentarz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Media

Czytaj więcej podobnych

Obraz przedstawia dwie miski z jasno różowym chłodnikiem litewskim, widziane z góry. Zupa jest ozdobiona plasterkami rzodkiewki, małymi kawałkami grzanek lub pieczywa, kropkami białego sosu (np. śmietany) oraz posypana płatkami chili i świeżymi ziołami. Miski stoją na jasnym, marmurowym blacie.
Gastronomia

Chłodnik litewski – must-have letniego menu

3 lipca, 2025
Obraz przedstawia stół wypełniony różnorodnymi, zdrowymi posiłkami typu "comfort food", idealnymi na upały, oraz świeżymi kwiatami. Na pierwszym planie po lewej stronie widoczne są dwa czarne pojemniki z gotowymi daniami: jeden z kawałkiem pieczonego łososia na puree ziemniaczanym i warzywami, a drugi z warzywnym curry lub potrawką z kawałkami tofu, marchewką, rzodkiewką i burakami.
Gastronomia

Comfort food na upały – 6 pomysłów na dania w letnim menu

2 lipca, 2025
Grupa ludzi stojąca przed niebieskim food truckiem z napisem "PIZZA". Obraz może symbolizować kwestię rotacji pracowników w sektorze gastronomicznym.
Gastronomia

Rotacja pracowników gastronomii w sezonie letnim – jak jej zapobiec w 5 krokach?

30 czerwca, 2025
Duże kawałki białej i ciemnej czekolady, a także posiekana ciemna i biała czekolada na drewnianej desce. Obok stoi otwarty szklany słoik z kawałkami czekolady.
Gastronomia

Biała czekolada cukiernicza – jak jest wykorzystywana przez cukierników?

26 czerwca, 2025
horecaline

Menu

  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Znajdź nas



Kontakt:
kontakt@horecaline.pl
Obserwuj nas
© Horeca. All Rights Reserved.
Witamy ponownie

Zaloguj się do swojego konta

Zapomniane hasło?