HorecalineHorecalineHorecaline
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Marketing HoReCa
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
© 2025 Horeca. All Rights Reserved.
Czytasz: Emocje i światowa sztuka flair – finał Food Town Flair Challenge 2025 za nami!
Udostępnij
Rozmiar czcionkiAa
HorecalineHorecaline
Rozmiar czcionkiAa
Szukaj
  • Home
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Posiadasz już konto? Zapisz się
Obserwuj nas
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
Gastronomia

Emocje i światowa sztuka flair – finał Food Town Flair Challenge 2025 za nami!

Opublikowano 3 października, 2025
Udostępnij
Zdjęcie grupowe zwycięzców i organizatorów konkursu barmańskiego Food Town Flair Challenge 2025. Grupa mężczyzn na ciemnej scenie, oświetlona silnymi reflektorami.
UDOSTĘPNIJ

Informacja prasowa

„Jestem najszczęśliwszym gościem na świecie. Już trzeci raz przyjeżdżam na ten konkurs
i w końcu wygrałem!” – mówił rozradowany Michael Moreni tuż po zwycięstwie w trzeciej edycji Food Town Flair Challenge.

Baner poziomy w środku wpisu

Włoch zachwycił jurorów i publiczność wyjątkowym widowiskiem oraz trikiem przygotowywanym przez trzy miesiące specjalnie na warszawską scenę. – „Był fenomenalny, dawno nie widziałem tak spektakularnego występu. Zagrało wszystko: kreatywność, trudność trików, współpraca z publicznością i choreografia” – podkreślał juror Marek Posłuszny, czterokrotny mistrz świata, założyciel agencji FF Bar Group i jeden z najbardziej rozpoznawalnych polskich barmanów.

Sędzia degustacyjny Ewelina Figiel, Cocktail Art Manager grupy Bar Management Company, dodawała: – „Smak, prezentacja i show – wszystko było na najwyższym poziomie”. W jury znaleźli się także Andy Collinson, współzałożyciel World Flair Association, uznawany za jednego z najbardziej doświadczonych sędziów na świecie, oraz Tom Dyer, dwukrotny mistrz świata Roadhouse World Champion, zwycięzca ponad 80 konkursów i mentor barmanów.

Na scenie Gimlet Live w Food Town (Fabryka Norblina) rywalizowało ponad 50 zawodników
z całego świata. Flair, czyli widowiskowa sztuka barmańska łącząca akrobacje z butelkami, shakerami i szkłem z przygotowywaniem koktajli, przyciągnął setki widzów i zamienił Warszawę w światową stolicę tego stylu.

Warszawa w światowym kalendarzu flair

To już trzeci raz, gdy stolica Polski gościła prestiżową rundę WFA Grand Slam – barmański odpowiednik Ligi Mistrzów. Food Town Flair Challenge to dzieło Tomasza Małka, Beverage Director grupy Bar Management Company, legendy światowego flair i czterokrotnego mistrza świata. Steve „Stretch” Harman, znany brytyjski komentator flair, powiedział o nim: „Najzdolniejszy barman na ziemi”. Wydarzenie prowadził wraz z Adamem Grądzielem – Cocktail Art Managerem grupy Bar Management Company.

W tegorocznej edycji publiczność zobaczyła widowiskowe choreografie, sportowe akrobacje
i najlepszych zawodników z kilkudziesięciu krajów. Warszawa tym samym staje w jednym szeregu z Londynem i Las Vegas – najważniejszymi ośrodkami sztuki flair na świecie.

Finaliści Food Town Flair Challenge:

  1. Michael Moreni, Włochy
  2. Narcis Dulgheriu, Rumunia
  3. Roman Zapata, Argentyna
  4. Alexander De Leo, Włochy
  5. Deniss Trifanovs, Łotwa
  6. Kirill Rudak, Ukraina
  7. Kacper Smarz, Polska
  8. Oliver Deak, Węgry
  9. Franco Desiata, Argentyna

10. Pietro Puccio, Włochy

Nagrody:

Najlepsza zawodniczka: Adri De Lucia, Włochy

Najlepszy koktail: Kacper Smarz, Polska

Materiał chroniony prawem autorskim – zasady przedruków określa regulamin

TAGGED: Food Town Flair Challenge 2025, gastronomia
Pola Weinert 10 października, 2025 3 października, 2025
Udostępnij ten artykuł
Facebook Twitter Email Print
Poprzedni Logo Polskiego Holdingu Hotelowego (PHH) na ciemnozielonym tle. Nowa Dyrektor Pionu Administracji i Zakupów w PHH
Natępny Zbliżenie na danie podane na zielonym talerzu z karbowanym brzegiem. Na talerzu znajduje się kremowy sos z kawałkami kurczaka, plasterkami cukinii i suszonymi pomidorami, podany obok porcji białego ryżu. Przepis na… codzienność, która smakuje – KAMIS wprowadza nowość 
Zostaw komentarz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Czytaj więcej podobnych

Polskie Forum Żywności Ekologicznej 2025
Wydarzenia

Razem dla przyszłości ekożywności – Polskie Forum Żywności Ekologicznej 2025 na BioExpo

14 listopada, 2025
Elegancko podany deser w głębokim, białym talerzu. Deser składa się z warstwy czerwonego musu lub galaretki, bitej śmietany, pokruszonego ciemnego ciasta (crumble) i bezowych "zębów".
Gastronomia

Last Call! Te restauracje koniecznie musisz odwiedzić w ostatnich dniach RestaurantWeek®!

10 listopada, 2025
Kelnerka z krótkimi, kręconymi włosami w białej koszuli i brązowym fartuchu, podaje terminal płatniczy kobiecie siedzącej przy małym stoliku w nowoczesnej kawiarni lub restauracji.
Gastronomia

Strój personelu to Twoja wizytówka. Dlaczego odzież gastronomiczna to koszt, który się zwraca?

7 listopada, 2025
Dwóch brodatych kucharzy w identycznych szarych koszulach i granatowych fartuchach, stojących za ladą w profesjonalnej kuchni restauracyjnej i przygotowujących dania.
Gastronomia

Czy mała chłodnia kontenerowa sprawdzi się w gastronomii?

7 listopada, 2025
horecaline

Menu

  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Marketing HoReCa
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Znajdź nas



Kontakt:
kontakt@horecaline.pl
HorecalineHorecaline
Obserwuj nas
© Horeca. All Rights Reserved.
Witamy ponownie

Zaloguj się do swojego konta

Zapomniane hasło?