HorecalineHorecalineHorecaline
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Marketing HoReCa
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
© 2025 Horeca. All Rights Reserved.
Czytasz: Grupa Mex Polska zwiększyła sieć do 60 lokali i debiutuje z autorskim koktajl barem Barrio Latino. Czas na latino vibe!
Udostępnij
Rozmiar czcionkiAa
HorecalineHorecaline
Rozmiar czcionkiAa
Szukaj
  • Home
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Posiadasz już konto? Zapisz się
Obserwuj nas
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
Gastronomia

Grupa Mex Polska zwiększyła sieć do 60 lokali i debiutuje z autorskim koktajl barem Barrio Latino. Czas na latino vibe!

Opublikowano 6 października, 2025
Udostępnij
Wnętrze baru w latynoskim stylu. Po lewej stronie widoczne jest podświetlone, cyfrowe menu z ofertą koktajli i shotów oraz cenami. Po prawej, na pomarańczowej ścianie, znajduje się duże, kolorowe malowidło ścienne (mural) przedstawiające kobietę z makijażem w stylu meksykańskiego Día de Muertos
UDOSTĘPNIJ

Informacja prasowa 

Mex Polska S.A., spółka notowana na Głównym Rynku GPW w Warszawie, konsekwentnie realizuje strategię dywersyfikacji portfolio gastronomicznego. W nocy z 3 na 4 października w krakowskim Pasażu Bielaka zadebiutował nowy format – Barrio Latino, koktajl bar inspirowany kulturą Ameryki Południowej i rosnącą popularnością nurtu latino. Otwarcie lokalu pozwoliło Grupie osiągnąć liczbę 60 punktów w portfolio i jednocześnie przekroczyć tegoroczny plan rozwoju.

Baner poziomy w środku wpisu

Autorski koncept odpowiada na aktualne trendy rynkowe, szczególnie widoczne wśród konsumentów Generacji Z. Coraz większym zainteresowaniem cieszą się miejsca, które łączą bogatą ofertę barową z unikalną atmosferą. Barrio Latino wpisuje się w segment bistro, w którym popyt dynamicznie rośnie, zwłaszcza wśród młodych mieszkańców dużych aglomeracji.

– Sukces konceptu Chicas & Gorillas pokazał, że konsumenci oczekują kolejnych nowatorskich rozwiązań w tym segmencie. Barrio Latino stanowi naturalne uzupełnienie oferty shot-baru Chicas & Gorillas, koncentrując się na różnorodnych koktajlach inspirowanych Ameryką Łacińską. Nowy format skierowany jest do tej samej grupy odbiorców, a jego atrakcyjność opiera się na autorskich recepturach, niepowtarzalnym klimacie wnętrza oraz odpowiednio skomponowanej polityce cenowej. Zakładamy, że Barrio Latino zdobędzie szerokie grono klientów, przyczyni się do wzrostu przychodów Grupy i otworzy drogę do skalowania marki w kolejnych lokalizacjach – podkreśla Paweł Kowalewski, prezes zarządu Mex Polska S.A.

Barrio Latino zaprasza gości do odkrywania klasycznych koktajli Ameryki Południowej w autorskich interpretacjach, przy akompaniamencie muzyki: od kubańskich rytmów po brazylijską sambę. Atmosferę dopełniają weekendowe wydarzenia z udziałem DJ-ów i muzyków na żywo, a także energetyczny wystrój wnętrza, przenoszący gości wprost w klimat latynoskiej fiesty.

Nowy brand wzmacnia obecność Mex Polska w Pasażu Bielaka – popularnym miejscu spotkań krakowian i turystów. W kompleksie funkcjonują już inne koncepty Grupy, m.in. Chicas & Gorillas, Pijalnia Wódki i Piwa (w trakcie modernizacji na Pijalnia Drink Bar & Bistro) oraz Spoko Taco. Barrio Latino uzupełnia istniejącą ofertę, generując efekt synergii i podnosząc atrakcyjność całego portfolio w tej strategicznie ważnej lokalizacji.

**

O spółce: 

W skład Grupy Kapitałowej Mex Polska wchodzi kilkadziesiąt spółek powiązanych organizacyjnie i kapitałowo. Grupa zarządza 60 lokalami gastronomicznymi.  Od 2012 roku spółka Mex Polska S.A. jest notowana na Głównym Rynku Giełdy Papierów Wartościowych (GPW) w Warszawie.

Materiał chroniony prawem autorskim – zasady przedruków określa regulamin

TAGGED: biznes, gastronomia, MEX, restauracje
Pola Weinert 10 października, 2025 6 października, 2025
Udostępnij ten artykuł
Facebook Twitter Email Print
Poprzedni Rozmazane, dynamiczne zdjęcie tętniącego życiem wnętrza eleganckiej restauracji lub baru. Na pierwszym planie widać sylwetki gości, poruszających się lub siedzących przy stołach. W tle widoczny jest bar z butelkami i kucharze. Goście zostali, pracownicy odeszli. Czy jesień w restauracjach stawia dobry serwis pod znakiem zapytania?
Natępny Up-selling w gastronomii – co robić i czego unikać? Up-selling w gastronomii – jak sprzedawać droższe dania w restauracji?
Zostaw komentarz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Czytaj więcej podobnych

Jakie wina piją Polacy? Preferencje winne Polaków
Trendy i inspiracje

Jakie wina piją Polacy? Trendy i wskazówki dla HoReCa

17 listopada, 2025
Polskie Forum Żywności Ekologicznej 2025
Wydarzenia

Razem dla przyszłości ekożywności – Polskie Forum Żywności Ekologicznej 2025 na BioExpo

14 listopada, 2025
Elegancko podany deser w głębokim, białym talerzu. Deser składa się z warstwy czerwonego musu lub galaretki, bitej śmietany, pokruszonego ciemnego ciasta (crumble) i bezowych "zębów".
Gastronomia

Last Call! Te restauracje koniecznie musisz odwiedzić w ostatnich dniach RestaurantWeek®!

10 listopada, 2025
Kelnerka z krótkimi, kręconymi włosami w białej koszuli i brązowym fartuchu, podaje terminal płatniczy kobiecie siedzącej przy małym stoliku w nowoczesnej kawiarni lub restauracji.
Gastronomia

Strój personelu to Twoja wizytówka. Dlaczego odzież gastronomiczna to koszt, który się zwraca?

7 listopada, 2025
horecaline

Menu

  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Marketing HoReCa
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Znajdź nas



Kontakt:
kontakt@horecaline.pl
HorecalineHorecaline
Obserwuj nas
© Horeca. All Rights Reserved.
Witamy ponownie

Zaloguj się do swojego konta

Zapomniane hasło?