HorecalineHorecalineHorecaline
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
© 2023 Horeca. All Rights Reserved.
Czytasz: Już 19 marca finał BOCUSE D’OR Europe 2024!
Udostępnij
Rozmiar czcionkiAa
HorecalineHorecaline
Rozmiar czcionkiAa
Szukaj
  • Home
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Kontakt
Posiadasz już konto? Zapisz się
Obserwuj nas
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
Wydarzenia

Już 19 marca finał BOCUSE D’OR Europe 2024!

Opublikowano 16 marca, 2024
Udostępnij
finał BOCUSE D’OR Europe 2024!
UDOSTĘPNIJ

Kibice kulinarnych talentów zacierają ręce — wybrano polską reprezentację na BOCUSE D’OR Europe 2024. Już 19 marca 2024 roku w Trondheim odbędzie się kolejna edycja jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie. Sprawdźmy, kto będzie nas reprezentował!

Spis treści
BOCUSE D’OR Europe 2024 – team PolskaZadania konkursowe z norweskich produktów

BOCUSE D’OR Europe 2024 – team Polska

Już wkrótce reprezentanci 20 krajów Starego Kontynentu staną do rywalizacji w kolejnej edycji kulinarnego widowiska, jakim jest BOCUSE D’OR Europe. 

Baner poziomy w środku wpisu

Oto skład polskiego zespołu na BOCUSE D’OR Europe 2024 w Trondheim:

  • Kamil Tłuczek – kandydat i zwycięzca listopadowej selekcji krajowej BOCUSE D’OR Poland 2023;
  • Patrycja Szczepaniak – commis (pomocnik kucharza);
  • Adam Chrząstowski – członek jury;
  • Ernest Jagodziński – trener;
  • Dorota Karwacka – PR Manager.

Reprezentanci Polski mają już za sobą sporo treningów, które mają przybliżyć ich do wytyczonych celów – realna wydaje się pierwsza dziesiątka, czyli awans do wielkiego finału w Lyonie, we Francji.

Zadania konkursowe z norweskich produktów

W trakcie rywalizacji wymagane będzie przygotowanie dwóch dań, które mają być serwowane w 14 porcjach. Pierwsze danie ma być podane na talerzu w ciągu 4 godzin i 55 minut. Natomiast drugie danie należy zaprezentować na platerze i wydać w czasie 5 godzin i 35 minut.

Dodatkowym utrudnieniem będą norweskie produkty, z których uczestnicy będą musieli przygotować swoje dania. Do wykonania dania na talerzu należy wykorzystać mięso z renifera i Aquavit Linie. Z kolei danie na platerze ma koncentrować się wokół skrei, stockfish oraz eskalopki, które powinny być podane w towarzystwie dwóch wybranych produktów i trzeciego zaprezentowanego w osobnym naczyniu.

Uczestnicy i organizatorzy zapraszają Polonię, mieszkającą w Trondheim do uczestniczenia i kibicowania naszym reprezentantom.

Materiał chroniony prawem autorskim – zasady przedruków określa regulamin

marketing 19 marca, 2024 16 marca, 2024
Udostępnij ten artykuł
Facebook Twitter Email Print
Poprzedni Hotel w martwym sezonie. Co robić, by uniknąć strat? Food pairing – sekrety wybitnych szefów kuchni
Natępny Wielkanocne menu dla restauracji – co warto zaproponować? Wielkanocne menu dla restauracji – co warto zaproponować?
Zostaw komentarz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Pionowa boczna

Czytaj więcej podobnych

Georgian Grand Tasting 2025
Wydarzenia

Georgian Grand Tasting 2025 z udziałem Master of Wine!

23 maja, 2025
made for restaurant
Wydarzenia

MADE FOR Restaurant Wrocław 2025

22 maja, 2025
Wydarzenia gastronomiczne jako narzędzie marketingowe
Trendy i inspiracjeWydarzenia

Wydarzenia gastronomiczne jako narzędzie marketingowe – jak promować lokal?

15 maja, 2025
III Mistrzostwa Polski Młodych Sommelierów Chaîne des Rôtisseurs 2025
GastronomiaWydarzenia

III Mistrzostwa Polski Młodych Sommelierów Chaîne des Rôtisseurs 2025

12 maja, 2025
horecaline

Menu

  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Znajdź nas



Kontakt:
kontakt@horecaline.pl
Obserwuj nas
© Horeca. All Rights Reserved.
Witamy ponownie

Zaloguj się do swojego konta

Zapomniane hasło?