HorecalineHorecalineHorecaline
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Marketing HoReCa
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
© 2025 Horeca. All Rights Reserved.
Czytasz: Otwarcie restauracji Czarnomorka w Browarach Warszawskich
Udostępnij
Rozmiar czcionkiAa
HorecalineHorecaline
Rozmiar czcionkiAa
Szukaj
  • Home
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Posiadasz już konto? Zapisz się
Obserwuj nas
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
Gastronomia

Otwarcie restauracji Czarnomorka w Browarach Warszawskich

Opublikowano 21 października, 2025
Udostępnij
Zbliżenie na dużą, okrągłą, metalową ladę chłodniczą w restauracji, wypełnioną świeżymi rybami i owocami morza na kruszonym lodzie.
UDOSTĘPNIJ

Informacja prasowa

Świeże ryby i owoce morza przyrządzane sposobem wybranym przez gościa – na tym opiera się koncept restauracji Czarnomorka, otwartej 17 października w Browarach Warszawskich. To czwarta lokalizacja marki w Warszawie i szósta w Polsce.

Baner poziomy w środku wpisu

Czarnomorka to restauracja inspirowana kuchnią Morza Czarnego, specjalizująca się przyrządzaniu w świeżych ryb i owoców morza. Serce konceptu stanowią lada z lodem, z której goście wybierają ryby oraz basen z ostrygami, dzięki któremu małże zachowują jakość i świeżość, taką jak tuż po wyłowieniu. Dania przygotowywane są na bieżąco, w zależności od preferencji zamawiającego. – Grillujemy, smażymy lub dusimy w sosie ryby i owoce, pochodzące z Morza Czarnego i Oceanu Atlantyckiego. W karcie opartej o sezonowość znajduje się także szeroki wybór zimnych przystawek. A największym smakoszom oferujemy najwyższej jakości ostrygi z kilku gatunków morskich małży –mówi Oleksandr Lysyk, który odpowiadakulinarną stronę restauracji oraz projektuje kuchnie Czarnomorki.

– Czarnomorka to zaproszenie do smaków południa – w atmosferze, która łączy swobodę, gościnność i subtelną elegancję. Restauracja inspirowana ideą targu rybnego i serwowania świeżego wyboru ryb i owoców morza doskonale uzupełnia ofertę Browarów Warszawskich. Sukces marki w Polsce utwierdza w przekonaniu, że i ten adres trafi do serc naszych  gości – mówi Milena Nawrat, rzeczniczka Browarów Warszawskich.

Oprócz bogatej oferty dań z ryb i owoców morza, restaurację wyróżnia wnętrze. Powstało pod okiem dekoratorki Anastasii Ivoniny, która nadała przestrzeni spójny charakter. Styl Czarnomorki to casual z nutą elegancji – naturalne materiały, muszle ostryg i muli w dekoracjach, zieleń i trawy pampasowe, które tworzą estetykę nadmorskiego azylu, dopracowaną w detalach, ale pozbawioną formalności.

Nowy lokal w Browarach Warszawskich znajduje się przy Dziedzińcu przed Laboratorium, przy ul. Grzybowskiej 56. Jest to czwarta lokalizacja Czarnomorki w Warszawie – pozostałe dwie znajdują się we Wrocławiu i Poznaniu. Restauracja czynna jest codziennie w godzinach 12:00–23:00.

Więcej informacji o Browarach Warszawskich można znaleźć na www.browarywarszawskie.com.pl.

Materiał chroniony prawem autorskim – zasady przedruków określa regulamin

TAGGED: gastronomia, restauracja, restauracje
Pola Weinert 21 października, 2025 21 października, 2025
Udostępnij ten artykuł
Facebook Twitter Email Print
Poprzedni Rząd drewnianych statuetek nagrody "Luminarz" z metalowym, stylizowanym wierzchołkiem z gwiazdą, ustawiony na białej powierzchni. Na pierwszym planie wyraźnie widoczna jest jedna statuetka z grawerowanym napisem: "Luminarz. Statuetka za wkład w rozwój polskiej gastronomii" oraz nazwisko laureata: "Jarosław Uściński" i rok "2025". Rekordowy Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów i prapremiera filmowa
Natępny Trzech uśmiechniętych mężczyzn pozuje do zdjęcia na tle podświetlonego baneru, po ogłoszeniu wyników konkursu barmańskiego. Centralnie umieszczony mężczyzna, w czerwonym szaliku, trzyma w rękach szklane trofeum z grawerem "PAN-AMERICA Friends CUP". Polski barman zajął 2. miejsce w prestiżowym konkursie PAN-AMERICA Friends CUP!
Zostaw komentarz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Czytaj więcej podobnych

Jakie wina piją Polacy? Preferencje winne Polaków
Trendy i inspiracje

Jakie wina piją Polacy? Trendy i wskazówki dla HoReCa

17 listopada, 2025
Polskie Forum Żywności Ekologicznej 2025
Wydarzenia

Razem dla przyszłości ekożywności – Polskie Forum Żywności Ekologicznej 2025 na BioExpo

14 listopada, 2025
Elegancko podany deser w głębokim, białym talerzu. Deser składa się z warstwy czerwonego musu lub galaretki, bitej śmietany, pokruszonego ciemnego ciasta (crumble) i bezowych "zębów".
Gastronomia

Last Call! Te restauracje koniecznie musisz odwiedzić w ostatnich dniach RestaurantWeek®!

10 listopada, 2025
Kelnerka z krótkimi, kręconymi włosami w białej koszuli i brązowym fartuchu, podaje terminal płatniczy kobiecie siedzącej przy małym stoliku w nowoczesnej kawiarni lub restauracji.
Gastronomia

Strój personelu to Twoja wizytówka. Dlaczego odzież gastronomiczna to koszt, który się zwraca?

7 listopada, 2025
horecaline

Menu

  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Marketing HoReCa
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Znajdź nas



Kontakt:
kontakt@horecaline.pl
HorecalineHorecaline
Obserwuj nas
© Horeca. All Rights Reserved.
Witamy ponownie

Zaloguj się do swojego konta

Zapomniane hasło?