HorecalineHorecalineHorecaline
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Marketing HoReCa
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
© 2025 Horeca. All Rights Reserved.
Czytasz: Październik miesiącem kawy w Starbucks
Udostępnij
Rozmiar czcionkiAa
HorecalineHorecaline
Rozmiar czcionkiAa
Szukaj
  • Home
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Posiadasz już konto? Zapisz się
Obserwuj nas
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
Gastronomia

Październik miesiącem kawy w Starbucks

Opublikowano 3 października, 2025
Udostępnij
Uśmiechnięta baristka w zielonym fartuchu Starbucks, w okularach, podaje próbki kawy w małych papierowych kubeczkach klientce ubranej w skórzaną kurtkę.
UDOSTĘPNIJ

Pierwszego października na całym świecie obchodzimy Międzynarodowy Dzień Kawy. Z tej okazji Starbucks wydłuża świętowanie na cały październik, organizując Globalny Miesiąc Kawy Starbucks. To czas, w którym Starbucks przypomina, że kawa to nie tylko codzienny poranny rytuał, ale coś więcej – zarówno dla Gości, jak i dla Partnerów pracujących w kawiarniach, dla których praca to także pasja. Dodatkowo w dniach 1-3 października na Gości czeka atrakcyjna promocja!

Spis treści
Oferta, którą musisz złapać!Barista Championship – z pasji do kawy

W tym roku październik to w Starbucks czas uhonorowania ludzi i społeczności stojących za każdą przygotowaną filiżanką kawy – od ziarna po gotowy napój. Starbucks wierzy, że wyjątkowa kawa może powstać wyłącznie z wyjątkowych ziaren, dlatego też pozyskuje swoje mieszanki od ponad 450 000 rolników w 30 krajach wzdłuż „Pasa Kawowego” w Ameryce Łacińskiej, Azji i Afryce, wspierając ich nie tylko poprzez programy etycznych źródeł zaopatrzenia, ale i inicjatywy edukacyjne.

Baner poziomy w środku wpisu

W Starbucks używamy wyłącznie ziaren 100% Arabica pochodzących ze sprawdzonych upraw. Dążymy do spełniania najwyższych standardów jakości kawy oraz odpowiedzialnego pozyskiwania surowca. Prowadzimy także własną farmę badawczo-rozwojową Hacienda Alsacia w Kostaryce, a rolników wspieramy poprzez dziewięć Centrów Wsparcia Plantatorów. W odpowiedzi na wyzwania związane ze zmianami klimatycznymi współpracujemy przy opracowywaniu drzewek kawowca odpornych na choroby, takie jak rdza kawowa. Zawsze pamiętamy, że za każdym ziarnem kawy stoi człowiek, dlatego w każdym miejscu naszej działalności inwestujemy w lokalne społeczności, wspierając inicjatywy związane z edukacją, zdrowiem i infrastrukturą – mówi Paula Chudzińska, Brand Manager Starbucks Polska.

Wszystkie napoje w kawiarni przygotowywane są zawsze na bazie ziaren 100% Arabica najwyższej jakości – jasno lub ciemno palonej. A jeśli masz ochotę przenieść ten wyjątkowy smak do swojego domu, w Starbucks zawsze znajdziesz wyjątkowe mieszanki ziaren najwyższej jakości, przywołujące na myśl różne strony i smaki świata.

Oferta, którą musisz złapać!

Od samego początku działalności marki w Polsce marka Starbucks promuje zniżkę „Z własnym kubkiem”, która wynosi 2 zł i można ją otrzymać na dowolny napój przychodząc z własnym kubkiem wielorazowego użytku. Teraz z okazji celebracji Miesiąca Kawy Starbucks przygotował dla swoich Gości dodatkową ofertę. W dniach 1-3 października przynosząc własny kubek otrzymasz wyśmienite Cappuccino ze Starbucks w rozmiarze Tall, za jedyne 10 zł! To idealna okazja, by wybrać się po aromatyczną kawę do najbliższej kawiarni marki. Nie masz swojego kubka? To nie problem – w Starbucks znajdziesz szeroki wybór kubków i tumblerów w najróżniejszych kolorach, kształtach i wzorach. W tym sezonie królują oczywiście dynie i kolor pomarańczowy.

Barista Championship – z pasji do kawy

Każda filiżanka napoju w Starbucks powstaje ręcznie, przygotowywana na miejscu przez wyszkolonych baristów, dla których kawa to rzemiosło, styl życia i droga rozwoju. Tę filozofię uosabia Nikoletta Górska, zwyciężczyni polskiego etapu Starbucks Barista Championship, która już niedługo zmierzy się z najlepszymi baristami Starbucks z różnych krajów podczas Starbucks Barista Championship.

Od pierwszego dnia pracy w kawiarni PKP Poznań poczułam, że to coś więcej niż tylko praca, to miejsce z duszą i z ludźmi, którzy naprawdę się wspierają. Z czasem kawa przestała być dla mnie tylko napojem, a stała się światem, który chciałam poznać na wylot. Cieszę się, że mogę rozwijać swoją pasję w takim miejscu jak Starbucks – mówi Nikoletta Górska, zwyciężczyni tegorocznego finału polskiego etapu Starbucks Barista Championship.

Pamiętajmy, że najlepszą kawę serwują mistrzowie z pasją! A tych w kawiarniach Starbucks nie brakuje!

Materiał chroniony prawem autorskim – zasady przedruków określa regulamin

TAGGED: gastronomia kawa, kawiarnie, starbucks
Pola Weinert 10 października, 2025 3 października, 2025
Udostępnij ten artykuł
Facebook Twitter Email Print
Poprzedni Zbliżenie na danie podane na zielonym talerzu z karbowanym brzegiem. Na talerzu znajduje się kremowy sos z kawałkami kurczaka, plasterkami cukinii i suszonymi pomidorami, podany obok porcji białego ryżu. Przepis na… codzienność, która smakuje – KAMIS wprowadza nowość 
Natępny Budżet gastronomiczny 2026 – błędy w budżetowaniu restauracji Budżet gastronomiczny 2026 – jakich błędów unikać?
Zostaw komentarz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Czytaj więcej podobnych

Akcja „Mionetto on Tour” nie zwalnia tempa
Gastronomia

Akcja „Mionetto on Tour” nie zwalnia tempa

17 listopada, 2025
Kiedy piec piernik w lokalu? Piernik staropolski
Gastronomia

Kiedy piec piernik w lokalu?

17 listopada, 2025
Elegancko podany deser w głębokim, białym talerzu. Deser składa się z warstwy czerwonego musu lub galaretki, bitej śmietany, pokruszonego ciemnego ciasta (crumble) i bezowych "zębów".
Gastronomia

Last Call! Te restauracje koniecznie musisz odwiedzić w ostatnich dniach RestaurantWeek®!

10 listopada, 2025
Kelnerka z krótkimi, kręconymi włosami w białej koszuli i brązowym fartuchu, podaje terminal płatniczy kobiecie siedzącej przy małym stoliku w nowoczesnej kawiarni lub restauracji.
Gastronomia

Strój personelu to Twoja wizytówka. Dlaczego odzież gastronomiczna to koszt, który się zwraca?

7 listopada, 2025
horecaline

Menu

  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Marketing HoReCa
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Znajdź nas



Kontakt:
kontakt@horecaline.pl
HorecalineHorecaline
Obserwuj nas
© Horeca. All Rights Reserved.
Witamy ponownie

Zaloguj się do swojego konta

Zapomniane hasło?