HorecalineHorecalineHorecaline
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Marketing HoReCa
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
© 2025 Horeca. All Rights Reserved.
Czytasz: Rekordowy Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów i prapremiera filmowa
Udostępnij
Rozmiar czcionkiAa
HorecalineHorecaline
Rozmiar czcionkiAa
Szukaj
  • Home
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Posiadasz już konto? Zapisz się
Obserwuj nas
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
Wydarzenia

Rekordowy Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów i prapremiera filmowa

Opublikowano 21 października, 2025
Udostępnij
Rząd drewnianych statuetek nagrody "Luminarz" z metalowym, stylizowanym wierzchołkiem z gwiazdą, ustawiony na białej powierzchni. Na pierwszym planie wyraźnie widoczna jest jedna statuetka z grawerowanym napisem: "Luminarz. Statuetka za wkład w rozwój polskiej gastronomii" oraz nazwisko laureata: "Jarosław Uściński" i rok "2025".
UDOSTĘPNIJ

Materiał partnera

Spis treści
Nagroda Luminarza wręczonaPremiera cyklu filmowego „Szefem być”Co jeszcze działo się na kongresowej scenie

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów, który odbył się 7 października okazał się rekordowym pod względem frekwencji. Obfitował też w nowe, ciekawe atrakcje. Byliśmy świadkami prapremiery cyklu filmowego „Szefem być” i wręczenia nagrody Luminarza gastronomii. Po raz pierwszy przez całe wydarzenie pracowało studio podcastowe, w którym wywiadów udzielali zarówno młodzi kucharze jak ich starsi, opiniotwórczy koledzy.

Baner poziomy w środku wpisu

Nagroda Luminarza wręczona

Po raz pierwszy w historii kongresu szefowie kuchni zostali uhonorowani statuetką Luminarza za wkład w rozwój branży gastronomicznej. Wyróżnienie to otrzymali bohaterowie cyklu filmowego „Szefem być”: Ernest Jagodziński, Jarek Walczyk, Jarek Uściński, Robert Sowa, Adam Chrząstowski i Robert Trzópek. Wręczyli je zaś  przedstawiciele firm Winterhalter i Dora Metal oraz Raportu Restauratora,, które są partnerami produkcji,  a także przedstawiciele  Wydawnictwa Gospodarczego, magazynu Restaurant Management i firmy Fine Dine.

Dwóch mężczyzn na scenie, uśmiechniętych, stojących obok siebie. Po prawej szef kuchni w białym kitlu, trzymający nagrodę/statuetkę. Po lewej mężczyzna w granatowym garniturze i jeansach. W tle widoczny jest ekran z napisem "Fine Plating Masterclass by...".

Premiera cyklu filmowego „Szefem być”

Wyróżnionych szefów kuchni można było zobaczyć na ekranie o prawie kinowych wymiarach 4m x 8m, na którym odbył się prapremierowy pokaz cyklu filmowego „Szefem być”.  Zarówno produkcji jak premierze towarzyszyło dużo emocji. Sześciu bohaterów filmu wróciło razem z ekipą filmową do czasów młodości, przy tej okazji podzielili się też swoimi zdjęciami z tego okresu. Co istotne, zdecydowali się mówić otwarcie nie tylko o sukcesach, ale także trudnych chwilach zwątpienia i porażkach. Projekt jest niezwykłą podróżą, która pomaga zrozumieć, którędy prowadzi droga do doskonałości, choć nie daje odpowiedzi, jak osiągnąć jej szczyt. Cykl jest  już dostępny na stronie internetowej Kongresu – Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów.

Szef kuchni w białym kitlu i fartuchu, z tatuażami, energicznie przemawia i gestykuluje na scenie podczas prezentacji.

Co jeszcze działo się na kongresowej scenie

Na kongresowej scenie z prelekcjami i pokazami wystąpili szefowie kuchni Adam Chrząstowski, Ernest Jagodziński i Karol Okrasa. Debaty potoczyły się zaś wokół tak gorących tematów jak wypalenie zawodowe branży gastronomicznej, wyzwania, które niosą ze sobą wielopokoleniowe zespoły w restauracjach i demokratyzacja opinii na temat lokali, w której prym wiodą influencerzy. Program merytoryczny zamknęło motywacyjne wystąpienie Jurka Owsiaka.

Patronatami medialnymi Kongres objęły Przegląd Gastronomiczny, Restaurant Management, Horeca Trends, Raport Restauratora, Przegląd Piekarski i Cukierniczy, Food Service,  Papaja, Horeca Business Club, Restauracja, Portal Spożywczy, Poradnik Restauratora i Szef Kuchni.

Materiał chroniony prawem autorskim – zasady przedruków określa regulamin

TAGGED: gastronomia, HORECA, kongres szefów kuchni, Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów, restauracja, restauracje
Pola Weinert 21 października, 2025 21 października, 2025
Udostępnij ten artykuł
Facebook Twitter Email Print
Poprzedni Uśmiechnięta kobieta w sportowym stroju (czarny top i legginsy) trzyma shaker z logo Huel. Jesień za oknem? Zadbaj o swoją odporność!
Natępny Zbliżenie na dużą, okrągłą, metalową ladę chłodniczą w restauracji, wypełnioną świeżymi rybami i owocami morza na kruszonym lodzie. Otwarcie restauracji Czarnomorka w Browarach Warszawskich
Zostaw komentarz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Czytaj więcej podobnych

Jakie wina piją Polacy? Preferencje winne Polaków
Trendy i inspiracje

Jakie wina piją Polacy? Trendy i wskazówki dla HoReCa

17 listopada, 2025
Polskie Forum Żywności Ekologicznej 2025
Wydarzenia

Razem dla przyszłości ekożywności – Polskie Forum Żywności Ekologicznej 2025 na BioExpo

14 listopada, 2025
System POS dla hotelu – jak wybrać najlepszy?
Hotele

System POS dla Twojego hotelu – jaki wybrać?

10 listopada, 2025
Kelnerka z krótkimi, kręconymi włosami w białej koszuli i brązowym fartuchu, podaje terminal płatniczy kobiecie siedzącej przy małym stoliku w nowoczesnej kawiarni lub restauracji.
Gastronomia

Strój personelu to Twoja wizytówka. Dlaczego odzież gastronomiczna to koszt, który się zwraca?

7 listopada, 2025
horecaline

Menu

  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Marketing HoReCa
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Znajdź nas



Kontakt:
kontakt@horecaline.pl
HorecalineHorecaline
Obserwuj nas
© Horeca. All Rights Reserved.
Witamy ponownie

Zaloguj się do swojego konta

Zapomniane hasło?