HorecalineHorecalineHorecaline
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
© 2023 Horeca. All Rights Reserved.
Czytasz: Sezon na doświadczenia – ruszyły rezerwacje na  FineDiningWeek®!
Udostępnij
Rozmiar czcionkiAa
HorecalineHorecaline
Rozmiar czcionkiAa
Szukaj
  • Home
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Kontakt
Posiadasz już konto? Zapisz się
Obserwuj nas
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
Gastronomia

Sezon na doświadczenia – ruszyły rezerwacje na  FineDiningWeek®!

Opublikowano 6 czerwca, 2025
Udostępnij
FineDiningWeek
UDOSTĘPNIJ

Informacja prasowa

Spis treści
Złap sezon na mistrzowskie smakiW całej Polsce, dla każdego, kto ceni jakość

To ten moment w roku, gdy fine dining staje się bardziej dostępny, a doświadczenia restauracyjne najwyższej klasy są na wyciągnięcie ręki i kilka kliknięć. FineDiningWeek® powraca, otwierając sezon na kulinarne odkrycia, spotkania przy wykwintnych daniach i chwile celebracji. Od 1 lipca do 10 sierpnia czekają na Ciebie mistrzowskie menu, które zarezerwujesz już teraz na FineDiningWeek.pl.

Baner poziomy w środku wpisu

Złap sezon na mistrzowskie smaki

FineDiningWeek® otwiera nowy sezon na doświadczanie fine diningu w jego najlepszym wydaniu. Nadchodząca edycja wydarzenia to celebracja harmonii smaków, uważności i kulinarnego kunsztu. Hasło „Sezon na doświadczenia” podkreśla ulotność tej chwili i stanowi metaforę łączącą rytm natury, gastronomii i emocji Gości. W duchu sezonowości powstają mistrzowskie menu – dopracowane w każdym detalu i wierne unikalnemu stylowi każdej restauracji. Jak podkreśla Paulina Piwko, współorganizatorka wydarzenia: zbliżający się Festiwal Sztuki Restauracyjnej to zaproszenie do świata zmysłowego fine diningu, w którym kuchnia osiąga rangę sztuki, a każda wizyta w restauracji staje się wyjątkową celebracją chwili. To także przypomnienie o sile naturalnego rytmu – sezonu, który nadaje tempo, kształtuje smaki i wyznacza możliwości. FineDiningWeek® to ukłon w stronę tych, którzy tworzą z pasją i uważnością – i tych, którzy chcą smakować więcej: świadomie, sezonowo i wszystkimi zmysłami.

Sezon na doświadczenia - ruszyły rezerwacje na  FineDiningWeek®!

W całej Polsce, dla każdego, kto ceni jakość

Festiwal Sztuki Restauracyjnej odbędzie się w największych regionach Polski: Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Wrocławiu, Poznaniu, Łodzi, na Śląsku oraz w debiutującym Szczecinie. W wydarzeniu weźmie udział ponad 100 restauracji premium – zarówno z segmentu fine dining, jak i konceptów aspirujących, w których styl, jakość i doświadczenie tworzą spójną, harmonijną całość. Wśród nich m.in. krakowskie Cyrano de Bergerac, łódzkie Ukryte Rzeki, poznański Fish Market (Młyńska 12), szczecińskie Małe Przyjemności, śląska Restauracja Steampunk (Pszczyna), trójmiejskie Vinissimo Restaurant & Wine Bar (Michelin Bib Gourmand), wrocławski Gustaw (Bastion Sakwowy). Nie może też zabraknąć stołecznych perełek takich jak Epoka, InAzia czy U Wieniawy. Pełna lista dostępna jest na stronie FineDiningWeek.pl.

Najlepsze restauracje w Polsce przygotowały kuratorskie, sezonowe menu: 3- lub 5-daniowe kompozycje, które stanowią kulinarną opowieść o smaku, porze roku i filozofii danego miejsca. To propozycje najlepszych Chefów w Polsce stworzone specjalnie na tę edycję – przemyślane, dopracowane w każdym detalu i inspirowane tym, co w naturze najlepsze właśnie teraz. Smaki, tekstury i aromaty zamykają chwilę
w formie – niczym kapsuła sezonu na talerzu. Goście mogą wybrać spośród trzech poziomów festiwalowego doświadczenia: 3 dania + amuse-bouche + prezent od partnera za 99 zł, 5 dań + amuse-bouche + prezent za 179 zł oraz większe, rozbudowane menu o różnej liczbie dań w cenie powyżej 199 zł. Do każdej rezerwacji doliczana jest opłata rezerwacyjna w wysokości 10 zł.

Odkryj sezon na doświadczenia – zarezerwuj mistrzowskie menu już teraz na FineDiningWeek.pl. Wystarczy wybrać liczbę osób, datę, godzinę i jedno z dwóch dostępnych menu. Każda festiwalowa wizyta trwa 120 minut i jest okazją
do odkrywania unikalnych smaków w atmosferze najwyższej jakości obsługi i estetyki.

Sezon na doświadczenia - ruszyły rezerwacje na  FineDiningWeek®!

Rezerwacje: FineDiningWeek.pl

Start sprzedaży: 4 czerwca 2025

Termin Festiwalu: 1 lipca – 10 sierpnia 2025

Kontakt dla mediów:
Aleksandra Skałkowska – Restaurant Club
e-mail: aleksandra@restaurantclub.pl
tel.: +48 603 898 780

O FineDiningWeek® :
Festiwal FineDiningWeek® od 2016 roku łączy najlepsze restauracje premium w Polsce z Gośćmi. W każdej edycji bierze udział ponad 100 starannie wyselekcjonowanych restauracji, oferujących 3- lub 5-daniowe menu – tworzone z pasją, kreatywnością i dbałością o każdy detal. Towarzyszy im prezent od partnera, który dopełnia całość kulinarnego doświadczenia. FineDiningWeek® to nie tylko najwyższy poziom kuchni, ale również wyjątkowa gościnność i estetyka – wszystko po to, by każda wizyta w restauracji była kompleksowym, niezapomnianym przeżyciem.  Tegoroczna edycja pod hasłem #SezonNaDoświadczenia odbędzie się w dniach 1 lipca – 10 sierpnia. Rezerwacje ruszają 4 czerwca.

Więcej informacji o festiwalach znajdziesz na RestaurantClub.pl.

Materiał chroniony prawem autorskim – zasady przedruków określa regulamin

TAGGED: Fine dining, Fine Dining Week, finediningweek, gastronomia, restauracja
Pola Weinert 6 czerwca, 2025 6 czerwca, 2025
Udostępnij ten artykuł
Facebook Twitter Email Print
Poprzedni Animacje dla dzieci w hotelu Animacje dla dzieci w hotelu – pomysły na warsztaty dla dzieci w hotelu
Natępny Bolt Business i IHG Business Edge nawiązują współpracę Bolt Business i IHG Business Edge nawiązują współpracę
Zostaw komentarz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Pionowa boczna

Czytaj więcej podobnych

Barback – czy potrzebny Ci pomocnik barmana?
Gastronomia

Barback – czy potrzebny Ci pomocnik barmana?

13 czerwca, 2025
Strefa zabaw w restauracji
Gastronomia

Strefa zabaw w restauracji – jak zorganizować kącik zabaw dla dzieci?

12 czerwca, 2025
Ekologiczne certyfikaty i normy w gastronomii
Gastronomia

Ekologiczne certyfikaty i normy w gastronomii. Jak dostosować ofertę do wymogów rynku?

11 czerwca, 2025
Henkell Freixenet Polska
Gastronomia

Henkell Freixenet Polska świętuje 35 lat na polskim rynku

10 czerwca, 2025
horecaline

Menu

  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Znajdź nas



Kontakt:
kontakt@horecaline.pl
Obserwuj nas
© Horeca. All Rights Reserved.
Witamy ponownie

Zaloguj się do swojego konta

Zapomniane hasło?