HorecalineHorecalineHorecaline
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
© 2023 Horeca. All Rights Reserved.
Czytasz: Trwa zimowa odsłona Chef’s Menu – sprawdź, gdzie zarezerwować stolik w ramach MaverickFest!
Udostępnij
Rozmiar czcionkiAa
HorecalineHorecaline
Rozmiar czcionkiAa
Szukaj
  • Home
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Kontakt
Posiadasz już konto? Zapisz się
Obserwuj nas
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
Wydarzenia

Trwa zimowa odsłona Chef’s Menu – sprawdź, gdzie zarezerwować stolik w ramach MaverickFest!

Opublikowano 5 grudnia, 2024
Udostępnij
Chef’s Menu
Gourmet Beef Tartare with Draniki and Caviar on Artistic Plate.
UDOSTĘPNIJ

Do 10 grudnia mieszkańcy Warszawy i Krakowa mogą odkrywać kulinarne sekrety i flagowe menu najlepszych Chefów. W ramach MaverickFest, Goście otrzymują trzydaniowe menu z prezentem od marki Glenfiddich.  Każdy z setów jest unikalny, a ich ceny różnią się w zależności od wybranej restauracji oraz menu. Zastanawiasz się, gdzie zarezerwować stolik? Sprawdź nasze propozycje! Rezerwacje trwają na: https://restaurantclub.pl/menu!

Spis treści
Kulinarne skarby kuchni francuskiej w Mon Ami (Warszawa)Smaki Azji w Gan Bei Chmielna (Warszawa)Smaki morza i lądu w Mozaice (Warszawa)Jesienne Smaki w La Forchetta na Nowo (Kraków)Kulinarna podróż z Marcinem Curyło w NOVUM Restaurante (Kraków)

W tej edycji do inicjatywy Chef’s Menu MaverickFest dołączyło blisko 40 najlepszych restauracji, które zachęcają do odkrywania unikalnej różnorodności kulinarnej i smaków, które na długo zostaną w pamięci. Na Gości czeka trzydaniowe menu (przystawka, danie główne, deser) oraz cocktail na bazie Glenfiddich 12 YO – wszystko w festiwalowej cenie, już od 79 zł. To doskonała okazja, by wyruszyć w kulinarną przygodę! Poznaj najlepsze miejsca na gastronomicznej mapie Warszawy i Krakowa, które warto odwiedzić podczas Festiwalu! Nie zwlekaj – oferta trwa tylko do 10 grudnia!

Baner poziomy w środku wpisu

Kulinarne skarby kuchni francuskiej w Mon Ami (Warszawa)

Na Mon Ami by Saint Jacques można trafić spacerując po warszawskiej Saskiej Kępie. Przytulna restauracja wypełniona klimatycznym światłem i ciekawym wystrojem kusi, by zajrzeć do środka. Zjemy tu klasykę kuchni francuskiej –  terrinę z koziego sera lub z kaczki na przystawkę, potem czeka nas wybór pomiędzy okoniem morskim a indykiem sous vide na danie główne. Wieczór zakończymy wyśmienitym parfait czekoladowym. Restauracja znajduje się przy ulicy francuskiej 5, dzięki czemu można naprawdę poczuć się, jak w Paryżu!

Smaki Azji w Gan Bei Chmielna (Warszawa)

Daj się porwać w kulinarną podróż po świecie orientu! Pyszne dania kuchni azjatyckiej, w tym tradycyjne potrawy indyjskie, chińskie i japońskie, które z pewnością podbiją Twoje serce i podniebienie znajdziesz w Gan Bei na Chmielnej. Co powiesz na sushi z łososiem na krokiecie ryżowym albo sushi z wołowiną tataki i sosem truflowym? Wśród dań głównych parada azjatyckich klasyków – delikatny łosoś w kremowym sosie masala oraz aromatyczna wieprzowina w kokosowym curry. Zwieńczeniem kulinarnej uczty zarówno w wersji mięsnej, jak i wege będzie mochi sakura, czyli tradycyjne japońskie, bardzo kremowe ciasteczka ryżowe z owocowym nadzieniem. Pycha!

Smaki morza i lądu w Mozaice (Warszawa)

W stołecznej Mozaice na Gości czeka wyrafinowana podróż po smakach morza i lądu. Czego możemy się spodziewać? Lokalnych, sezonowych składników oraz najlepszej jakości mięs i ryb. Wśród festiwalowych propozycji znajdują się m.in. stek z czerwonej kapusty z topinamburem, kozim serem i cykorią, filet z sandacza z kalafiorem, rakami i pieczarkami oraz jej wysokość dynia z owocami leśnymi, zapiekana pod imbirową kruszonką. Menu mięsne to tatar z sarniny z kiszoną rzodkwią i majonezem borowikowym, pierś z kaczki z selerem i pomarańczą oraz śliwka węgierka z czekoladą i kwaśną śmietaną. Jesteśmy pewni, że takie połączenie smaków z odrobiną kulinarnego szaleństwa pomoże dotrwać do świąt!

Jesienne Smaki w La Forchetta na Nowo (Kraków)

Krakowska La Forchetta na Nowo to prawdziwy raj dla miłośników jesiennego menu, które przyjemnie otula w chłodne dni niczym kołderka z rana. Na przełomie listopada i grudnia w restauracji w wersji B czeka zalewajka na zakwasie chlebowym, polędwiczka wieprzowa z puree z dyni z rozmarynem, chipsem z pasternaka i duszonym jarmużem oraz czekoladowe brownie z marmoladą z gruszki i lawendy. Z propozycji bezmięsnych kusi krem z pietruszki ze szpinakowymi kluskami, pappardelle z pesto z suszonych pomidorów, bazylii, czarnych oliwek i selera naciowego oraz malibu crème brûlée z ananasem marynowanym w trawie cytrynowej. Skusisz się?

Kulinarna podróż z Marcinem Curyło w NOVUM Restaurante (Kraków)

Devolay z masełkiem to prawdziwy comfort food. A z pewnością ten przygotowany przez jednego z ulubionych Chefów, bywalców krakowskiego RestaurantWeek® – Marcina Curyło. Podczas MaverickFest kotleta zjemy z dodatkiem masła cafe de paris i pietruszką, do tego duszony szpinak w sosie winno maślanym, zielony groszek i maślane puree. W wersji B jest jeszcze tatar wołowy z galaretką demi glace, własnej roboty pikle i sos worcester oraz fondant czekoladowy z lodami kokosowymi i puree truskawkowym. Ciiiiiiii! Więcej nie zdradzamy!

Pełna lista restauracji biorących udział w MaverickFest dostępna jest na stronie: https://restaurantclub.pl/menu.

Jeśli pragniesz oderwać się od rutyny i odkryć nowe kulinarne ścieżki, MaverickFest jest właśnie dla Ciebie. Nie czekaj, podążaj za instynktem i zarezerwuj swój stolik już dziś!

Rezerwacje: https://restaurantclub.pl/menu

Termin Festiwalu:  18  listopada — 10 grudnia

Kontakt dla Mediów: aleksandra@restaurantweek.pl

Materiał chroniony prawem autorskim – zasady przedruków określa regulamin

TAGGED: Analiza tekstu i propozycje SEO Słowa kluczowe: MaverickFest, Chef’s Menu, festiwal kulinarny, Glenfiddich, kuchnia azjatycka, kuchnia francuska, kuchnia polska, Marcin Curyło, menu degustacyjne, restauracje Kraków
marketing 6 marca, 2025 5 grudnia, 2024
Udostępnij ten artykuł
Facebook Twitter Email Print
Poprzedni pracownicy rotacja Świąteczny zryw czy świąteczny zjazd? Jak poradzić sobie z rotacją pracowników w sezonie?
Natępny budzetowanie Budżetowanie na nowy rok. Jak ułożyć budżet firmy i nim zarządzać?
Zostaw komentarz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Media

Czytaj więcej podobnych

Delegacja z województwa warmińsko-mazurskiego na stoisku "WARMIA MAZURY" podczas targów Seoul Food & Hotel 2025.
Wydarzenia

Pięć przedsiębiorstw z Warmii i Mazur wróciło z Korei Południowej z obiecującymi kontaktami biznesowymi

25 czerwca, 2025
Dwóch młodych kucharzy w białych kitlach przygotowujących potrawy na stoisku podczas GASTRO & QUICK SERVICE RESTAURANT EXPO
Wydarzenia

Gastro & Quick Service Restaurant Expo 2025 – druga edycja najważniejszych targów gastronomicznych w Polsce!

23 czerwca, 2025
Georgian Grand Tasting 2025
Wydarzenia

Georgian Grand Tasting 2025 z udziałem Master of Wine!

23 maja, 2025
made for restaurant
Wydarzenia

MADE FOR Restaurant Wrocław 2025

22 maja, 2025
horecaline

Menu

  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Znajdź nas



Kontakt:
kontakt@horecaline.pl
Obserwuj nas
© Horeca. All Rights Reserved.
Witamy ponownie

Zaloguj się do swojego konta

Zapomniane hasło?