HorecalineHorecalineHorecaline
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Marketing HoReCa
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
© 2025 Horeca. All Rights Reserved.
Czytasz: Eco Challenge – nowy program Polskiego Holdingu Hotelowego
Udostępnij
Rozmiar czcionkiAa
HorecalineHorecaline
Rozmiar czcionkiAa
Szukaj
  • Home
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Posiadasz już konto? Zapisz się
Obserwuj nas
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
Wydarzenia

Eco Challenge – nowy program Polskiego Holdingu Hotelowego

Opublikowano 9 grudnia, 2023
Udostępnij
Zmiany w przyznawaniu gwiazdek hotelowych w UE
UDOSTĘPNIJ

Program Eco Challenge to inicjatywa stworzona po to, aby zachęcić hotele i gości do działań na rzecz ochrony środowiska. Sprawdź, jak mała zmiana w Twoim biznesie, robi dużą zmianę dla środowiska!

Spis treści
Na czym polega program Eco Challenge?Branża hotelarska razem w trosce o naszą planetę

Na czym polega program Eco Challenge?

Program Eco Challenge został ogłoszony 25 września 2023 roku przez grupę PPH, czyli Polski Holding Hotelowy. Składa się z trzech filarów – Eco Gesty, Eco Inspiracje oraz Eco Inwestycje.

Baner poziomy w środku wpisu
  • Troska o środowisko w obecnych czasach to priorytet, także dla naszej Grupy PHH zrównoważony rozwój stanowi jedno z priorytetowych działań. Dlatego we wszystkich naszych hotelach i obiektach uruchomiliśmy program środowiskowy Eco Challenge, który jest częścią budowanej przez nas strategii w zakresie zrównoważonego rozwoju na lata 2023 -2028 – wskazuje Adam Zieniuk-Gąsiorowski, dyrektor Biura Zrównoważonego Rozwoju w PHH.

Głównym celem programu Eco Challenge ma być edukacja i mobilizacja branży hotelarskiej do podejmowania działań w trosce o środowisko naturalne. 

Szczególna uwaga ma być zwrócona na:

  • zwiększanie świadomości proekologicznej hotelarzy i gości hotelowych;
  • zmniejszenie śladu węglowego;
  • renaturalizacje terenów wokół hotelu;
  • ograniczenie marnotrawstwa;
  • zmniejszenie oddziaływania na środowisko naturalne.

Branża hotelarska razem w trosce o naszą planetę

Program Eco Challenge zapewnia liczne korzyści zarówno hotelarzom oraz pracownikom hotelu, jak i gościom.

Oto kilka najważniejszych z nich:

  • Goście, którzy wybiorą obiekt należący do Grupy PHH i zdecydują się na proekologiczne działania, np. rezygnację ze sprzątania, przyjazd do hotelu publicznym środkiem transportu czy też brak wymiany ręczników, zyskają rabaty lub inne niespodzianki.
  • Hotelarze nie tylko przyczynią się do dbania o środowisko naturalne, ale też zanotują realne oszczędności finansowe poprzez redukcję zużycia energii, wody i emisji dwutlenku węgla.
  • Uczestnictwo w proekologicznym programie to także wzrost lojalności klientów oraz budowanie pozytywnego wizerunku firmy zgodnego ze zrównoważonym rozwojem.

Program Eco Challenge stworzony przez Polski Holding Hotelowy to doskonała okazja dla branży hotelarskiej, aby pokazać, że warto angażować się w działania na rzecz ochrony środowiska i zrównoważonego rozwoju. 

Materiał chroniony prawem autorskim – zasady przedruków określa regulamin

marketing 16 stycznia, 2024 9 grudnia, 2023
Udostępnij ten artykuł
Facebook Twitter Email Print
Poprzedni Zmiany w przyznawaniu gwiazdek hotelowych w UE Zmiany w przyznawaniu gwiazdek hotelowych w UE
Natępny Trendy w gastronomii w 2023 roku Trendy w gastronomii w 2023 roku – odkryj 6 najważniejszych trendów
Zostaw komentarz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Czytaj więcej podobnych

Polskie Forum Żywności Ekologicznej 2025
Wydarzenia

Razem dla przyszłości ekożywności – Polskie Forum Żywności Ekologicznej 2025 na BioExpo

14 listopada, 2025
Trzech uśmiechniętych mężczyzn pozuje do zdjęcia na tle podświetlonego baneru, po ogłoszeniu wyników konkursu barmańskiego. Centralnie umieszczony mężczyzna, w czerwonym szaliku, trzyma w rękach szklane trofeum z grawerem "PAN-AMERICA Friends CUP".
Wydarzenia

Polski barman zajął 2. miejsce w prestiżowym konkursie PAN-AMERICA Friends CUP!

22 października, 2025
Rząd drewnianych statuetek nagrody "Luminarz" z metalowym, stylizowanym wierzchołkiem z gwiazdą, ustawiony na białej powierzchni. Na pierwszym planie wyraźnie widoczna jest jedna statuetka z grawerowanym napisem: "Luminarz. Statuetka za wkład w rozwój polskiej gastronomii" oraz nazwisko laureata: "Jarosław Uściński" i rok "2025".
Wydarzenia

Rekordowy Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów i prapremiera filmowa

21 października, 2025
MADE FOR Restaurant Sopot 2025 – konferencja gastronomiczna
Wydarzenia

MADE FOR Restaurant Sopot 2025 – wewnętrzna siła gastronomii

21 października, 2025
horecaline

Menu

  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Marketing HoReCa
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Znajdź nas



Kontakt:
kontakt@horecaline.pl
HorecalineHorecaline
Obserwuj nas
© Horeca. All Rights Reserved.
Witamy ponownie

Zaloguj się do swojego konta

Zapomniane hasło?