HorecalineHorecalineHorecaline
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Marketing HoReCa
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
© 2025 Horeca. All Rights Reserved.
Czytasz: Jacek Krawczyk: Marzy mi się, aby szefowie kuchni ograniczali ilość produktów na talerzu (wideo)
Udostępnij
Rozmiar czcionkiAa
HorecalineHorecaline
Rozmiar czcionkiAa
Szukaj
  • Home
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Kontakt
Posiadasz już konto? Zapisz się
Obserwuj nas
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
GastronomiaTrendy i inspiracje

Jacek Krawczyk: Marzy mi się, aby szefowie kuchni ograniczali ilość produktów na talerzu (wideo)

Opublikowano 22 kwietnia, 2024
Udostępnij
Bocuse d'Or
UDOSTĘPNIJ

Jacek Krawczyk, prezes zarządu Bocuse d’Or Poland opowiada o najbardziej prestiżowym konkursie kulinarnym na świecie oraz zdradza najnowsze trendy gastronomiczne.

Spis treści
Bocuse d’Or – najbardziej prestiżowy konkurs kulinarnyWspółczesne trendy w gastronomii

Bocuse d’Or – najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny

Bocuse d’Or jest numer jeden konkursem kulinarnym na świecie dla profesjonalistów. Wielu szefów kuchni marzy, aby w nim wystartować. Bardzo ciężko jest się do tego konkursu dostać, natomiast sukces w nim powoduje, że dostajesz się do kulinarnej ligii mistrzów, grasz z największymi szefami kuchni w Polsce, Europie i na świecie.

Baner poziomy w środku wpisu

Jedno jest pewne, jest to bardzo ciężki konkurs, aby w nim wystartować trzeba mieć wysokie doświadczenie i zmierzyć się z wielkimi wyzwaniami, ponieważ poziom jaki jest dedykowany w tym konkursie nie jest dla wszystkich. Dlatego w eliminacjach polskich startuje tylko 6 w finale i to też wybranych 3-etapową selekcją.

Współczesne trendy w gastronomii

Podróżując po restauracjach na świecie i chcąc ściągnąć coś do Polski zawsze mi się marzy, aby szefowie kuchni ograniczali ilość produktów na talerzu. Można stworzyć z czterech fajnych elementów danie, które będzie pachniało gwiazdkami Michelin.

Namawiam swoich kolegów, szefów kuchni, aby poszli tym trendem, żeby zbudowali kilka elementów na talerzu. Na pewno trendem będzie też stawianie na najwyższą jakość produktów, na świeżość, na regionalność i dostępność polskich produktów.

Dziękujemy Jackowi Krawczykowi za rozmowę i zapraszamy do obejrzenia całego wywiadu.

Materiał chroniony prawem autorskim – zasady przedruków określa regulamin

TAGGED: bocuse d'or, szefowie kuchni
Lena Borczyk 18 marca, 2025 22 kwietnia, 2024
Udostępnij ten artykuł
Facebook Twitter Email Print
Poprzedni komunikacja interpersonalna w hotelu Komunikacja interpersonalna w hotelu. Odkryj tajemnicę dobrej obsługi
Natępny workation w hotelu Czy Twój hotel jest bleisure friendly? Trend w podróżach służbowych
Zostaw komentarz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Media

Czytaj więcej podobnych

Mała dziewczynka w różowej koszulce sięga po loda w rożku, którego podaje jej sprzedawca przez okienko lodziarni plenerowej. W tle widać puste krzesła i zielone drzewa.
Gastronomia

Gastronomia – dobry pomysł na wakacyjny biznes. Analiza OLX

15 lipca, 2025
Sweet Tech Expo 2025 – nowości w przemyśle cukierniczym i trendy w słodyczach na targach branżowych
GastronomiaWydarzenia

Sweet Tech Expo 2025 – odkryj nowości w przemyśle cukierniczym i trendy w słodyczach

14 lipca, 2025
okrągły szyld z czerwonym napisem DaGrasso na zielonym tle
Gastronomia

Franczyza jako nowy początek. Jak jedna decyzja zmieniła codzienność w gastronomii

11 lipca, 2025
Nowoczesne, jasne wnętrze restauracji z gośćmi siedzącymi przy stolikach, personel obsługujący przy barze i dekoracjami kwiatowymi, przedstawiające profesjonalny wizerunek restauracji w branży HoReCa.
GastronomiaMarketing HoReCa

5 błędów, które psują wizerunek restauracji – jak ich unikać?

11 lipca, 2025
horecaline

Menu

  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Marketing HoReCa
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Znajdź nas



Kontakt:
kontakt@horecaline.pl
Obserwuj nas
© Horeca. All Rights Reserved.
Witamy ponownie

Zaloguj się do swojego konta

Zapomniane hasło?