HorecalineHorecalineHorecaline
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
© 2023 Horeca. All Rights Reserved.
Czytasz: Smak lata na torach! Nowe menu WARS już w pociągach EIP, EIC i IC
Udostępnij
Rozmiar czcionkiAa
HorecalineHorecaline
Rozmiar czcionkiAa
Szukaj
  • Home
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Kontakt
Posiadasz już konto? Zapisz się
Obserwuj nas
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
Gastronomia

Smak lata na torach! Nowe menu WARS już w pociągach EIP, EIC i IC

Opublikowano 23 maja, 2025
Udostępnij
nowe menu wars
UDOSTĘPNIJ

Informacja prasowa

WARS S.A. rozpoczyna sezon letni z nowym, apetycznym menu w wagonach gastronomicznych.
Od dziś podróżujący pociągami kategorii EIP (Express Intercity Premium), EIC (Express Intercity) oraz IC (Intercity) mogą liczyć na kulinarne nowości, które umilą każdą podróż – zarówno służbową, jak i wakacyjną.

Baner poziomy w środku wpisu

Nowe menu WARS

WARS S.A. rozpoczyna sezon letni z nowym, apetycznym menu w wagonach gastronomicznych. Od dziś podróżujący pociągami kategorii EIP (Express Intercity Premium), EIC (Express Intercity) oraz IC (Intercity) mogą liczyć na kulinarne nowości, które umilą każdą podróż – zarówno służbową, jak i wakacyjną.

Nowe menu dostępne w wagonach gastronomicznych to kolejny krok w realizacji szeroko zakrojonej strategii poprawy jakości i spójności usług świadczonych pasażerom przez WARS S.A. w ramach Grupy PKP.

Letnia odsłona oferty, wprowadzana pod hasłem „Kolej na lato”, kontynuuje kierunek zapoczątkowany przez kampanię „Kolej na kawę” – pierwszą, ogólnopolską aktywację promującą nową kawę serwowaną w pociągach WARS. Akcja ta stanowiła istotny punkt zwrotny w komunikacji i standaryzacji produktów pokładowych, budując fundament pod kolejne zmiany w ofercie.

nowe menu wars

Kampania „Kolej na Lato” to nie tylko letnie podróże i kawa o nowej jakości, ale także zupełnie nowe smaki na pokładach pociągów. WARS prezentuje odświeżone menu, które łączy tradycję z nowoczesnością – idealne dla tych, którzy w trasie szukają nie tylko wygody, ale i przyjemności kulinarnej.

– Chcemy, aby podróż koleją była nie tylko wygodna, ale i smaczna. Nasze nowe propozycje w menu powstały z myślą o różnorodnych gustach kulinarnych naszych pasażerów – od klasycznych smaków po lekkie, letnie opcje – mówi Edyta Płuciennik – Skalska rzecznik prasowy WARS S.A.

W pociągach EIP i EIC pasażerowie mogą spróbować m.in.:

– delikatnych naleśników ze szpinakiem,

– francuskich rogalików z różnorodnymi dodatkami,

– kolorowych bowli z ciecierzycą lub łososiem,

– wyrazistej sałatki z kurczakiem i marynowaną rzodkwią,

– kultowych placków ziemniaczanych z gulaszem i ogórkiem kiszonym,

– klasycznego kotleta mielonego z buraczkami.

W pociągach kategorii IC pojawiły się natomiast:

– naleśniki ze szpinakiem,

– sycące tortille z kurczakiem lub z szynką i serem,

– sałatka z kurczakiem,

– grillowany filet z kurczaka,

– i na deser – domowa szarlotka, która przypomni smak wakacji u babci.


To kulinarna odsłona letniej kampanii WARS, która podkreśla, że podróż koleją może być nie tylko wygodna, ale i pyszna. Wszystkie dania zostały przygotowane z myślą o sezonowości, jakości
i różnorodności – tak, by każdy pasażer mógł znaleźć coś dla siebie.

Wprowadzenie letniego menu to nie tylko zmiana w ofercie kulinarnej, ale element szerszej strategii modernizacji usług świadczonych przez WARS S.A. w ramach Grupy PKP. Spółka konsekwentnie realizuje kierunek rozwoju skoncentrowany na podnoszeniu jakości obsługi klienta, dostosowywaniu produktów do zróżnicowanych oczekiwań pasażerów oraz budowaniu pozytywnego doświadczenia podróżnego.

– Gastronomia kolejowa ma dziś ogromny potencjał. Inwestujemy w jej rozwój, ponieważ wiemy,
że współczesny pasażer oczekuje nie tylko punktualności i wygody, ale także jakości w każdym aspekcie podróży – komentuje Mikołaj Pawlak Dyrektor Wykonawczy WARS S.A. – Nowe menu to krok w stronę standaryzacji i profesjonalizacji naszych usług, również w kontekście partnerstw biznesowych, konferencji na torach i podróży służbowych.

Materiał chroniony prawem autorskim – zasady przedruków określa regulamin

TAGGED: gastronomia, menu wars, restauracja
Pola Weinert 23 maja, 2025 23 maja, 2025
Udostępnij ten artykuł
Facebook Twitter Email Print
Poprzedni Portal HoReCa a lokalne SEO Portal HoReCa a lokalne SEO – jak dotrzeć do klientów w swojej okolicy?
Natępny Georgian Grand Tasting 2025 Georgian Grand Tasting 2025 z udziałem Master of Wine!
Zostaw komentarz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Pionowa boczna

Czytaj więcej podobnych

Rekrutacja sezonowa w gastronomii
Gastronomia

Rekrutacja sezonowa w gastronomii – jak znaleźć i utrzymać pracowników na lato?

29 maja, 2025
Menu dla dzieci w restauracji
Gastronomia

Menu dla dzieci w restauracji – przygotuj się na Dzień Dziecka

28 maja, 2025
dzien matki
Gastronomia

Zamiast kwiatów – rezerwacja. Tak zmienia się Dzień Matki

26 maja, 2025
Słodki stół na Dzień Dziecka
Gastronomia

Słodki stół na Dzień Dziecka – jak zaplanować kreatywny candy bar w hotelu lub restauracji?

26 maja, 2025
horecaline

Menu

  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Znajdź nas



Kontakt:
kontakt@horecaline.pl
Obserwuj nas
© Horeca. All Rights Reserved.
Witamy ponownie

Zaloguj się do swojego konta

Zapomniane hasło?