HorecalineHorecalineHorecaline
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
© 2023 Horeca. All Rights Reserved.
Czytasz: Meble dla HoReCa – trendy na 2024 rok
Udostępnij
Rozmiar czcionkiAa
HorecalineHorecaline
Rozmiar czcionkiAa
Szukaj
  • Home
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Kontakt
Posiadasz już konto? Zapisz się
Obserwuj nas
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
Trendy i inspiracje

Meble dla HoReCa – trendy na 2024 rok

Opublikowano 17 stycznia, 2024
Udostępnij
Meble dla HoReCa – trendy na 2024 rok
UDOSTĘPNIJ

Nowy rok to czas na nowe trendy meblarskie. Sprawdź, jak wyposażyć lokale gastronomiczne czy obiekty noclegowe, aby sprostać oczekiwaniom gości. Odkryj komfortowe, designerskie i innowacyjne trendy w dziedzinie mebli dla branży HoReCa.

Spis treści
6 trendów meblarskich dla HoReCaModa na meble na wymiarModa na naturęModa na modułowe mebleModa na luksus i blichtrModa na zrównoważony rozwójModa na innowacyjne dodatki

6 trendów meblarskich dla HoReCa

Przestrzeń w restauracji czy w hotelu powinna być maksymalnie dostosowana do potrzeb gości. Przekonaj się, jakie meble dla HoReCa warto wybrać, aby zaprojektować modne wnętrza zgodne z oczekiwaniami klientów w 2024 roku. 

Baner poziomy w środku wpisu

Moda na meble na wymiar

Każda przestrzeń jest inna pod względem metrażu, funkcji i oczekiwań gości hotelowych czy restauracyjnych. Dlatego coraz popularniejszym rozwiązaniem jest inwestowanie w indywidualnie dopasowane do potrzeb restauracji czy hotelu meble na wymiar. Taka opcja pozwala wydobyć maksimum możliwości, jakie oferuje dana przestrzeń. Szczególnie warto sięgnąć po meble na wymiar do recepcji, kuchni restauracyjnej czy pokojów hotelowych.

Moda na naturę

Szukasz pomysłu na modną aranżację? Styl rustykalny, minimalistyczny i skandynawski także w 2024 roku będą cieszyły się dużą popularnością. Co łączy wszystkie te style aranżacyjne? Kładą duży nacisk na naturalne materiały i to jest właśnie klucz do modnego wnętrza. Lokale gastronomiczne i obiekty noclegowe zaopatrzone w wyposażenie z drewna, wikliny, bambusa czy kamienia będą wpisywały się w tegoroczne trendy meblarskie w branży HoReCa.

Zaletą takich aranżacji jest także to, że tworzą przytulną atmosferę i klimat, który sprzyja odpoczynkowi. Dzięki temu goście poczują się jak u siebie i chętnie będą wracali, aby odpocząć od problemów. Z drugiej strony szczególnie drewniane meble są ponadczasowe i wytrzymałe, dlatego są doskonałą inwestycją na długie lata.

Moda na modułowe meble

Funkcjonalność i elastyczność to cechy, które również często będą przytaczane w 2024 roku. Jakie meble w branży HoReCa spełniają te kryteria? Odpowiedź może być tylko jedna – meble modułowe. To rodzaj wyposażenia, który charakteryzuje się możliwością dopasowania ich do aktualnej sytuacji. Doskonałym przykładem mogą być rozkładane stoły lub też stoły, które z łatwością można ze sobą połączyć, gdy więcej niż czworo gości przyjdzie do restauracji, aby spędzić wspólnie czas. Innym popularnym przykładem mogą być modułowe sofy, które można również łączyć ze sobą, aby stworzyć wybranej wielkości przestrzeń do siedzenia czy nawet boks.

Cechą charakterystyczną dla mebli modułowych jest to, że pozwalają łatwo i szybko dopasować wyposażenie do dynamicznie zmieniających się potrzeb i przestrzeni w branży HoReCa.

Moda na luksus i blichtr

Goście hotelowi i restauracyjni lubią też raz na jakiś czas oderwać się od rutyny i poczuć wyjątkowo. Dlatego właśnie w 2024 roku nastanie moda na meble i dodatki, które stworzą prawdziwie luksusową przestrzeń. Pełna elegancja i wyposażenie wykorzystujące takie tkaniny jak welur i aksamit sprawią, że przestrzeń będzie wyglądała bogato i wyrafinowanie. W parze z królewskimi wnętrzami musi iść też oczywiście wysoka jakość usług.

Moda na zrównoważony rozwój

2024 rok będzie czasem, kiedy ponownie będziemy się zastanawiali, jak dopasować otaczającą nas rzeczywistość, aby jak najmniej negatywnie wpływać na środowisko naturalne. Branża HoReCa zacznie coraz chętniej wybierać wyposażenie do restauracji, kawiarni czy do baz noclegowych, które jest przyjazne dla naszej planety. To szczególnie ważny aspekt dla gości z pokolenia Z, którzy charakteryzują się największą świadomością na temat zmian klimatycznych i konieczności wprowadzenia w życie zasad związanych ze zrównoważonym rozwojem. Jednak nie tylko dla nich warto wprowadzić do przestrzeni z branży HoReCa meble, które zostały wykonane z produktów i materiałów z recyklingu. Materiały z odzysku to jedna sprawa, ale warto iść jeszcze o kilka kroków do przodu i wybierać marki, które stosują ekologiczne technologie produkcji. I jeszcze jedno – zdecydowanie chwal się tym, aby Twoi obecni i przyszli klienci wiedzieli, że dbasz o środowisko naturalne. Być może dzięki temu doprowadzisz też do ważnych zmian w branży i pozytywnie wpłyniesz na naszą planetę.

Modnym rozwiązanie będzie na przykład zakupienie używanych mebli i odnowienie ich. Połącz zrównoważony rozwój z modnym stylem vintage, a przy okazji zaoszczędź pieniądze. Odnowione meble świetnie sprawdzą się w restauracji czy w innym lokalu gastronomicznym.

Moda na innowacyjne dodatki

W pokojach hotelowych, ale też w kawiarniach i restauracjach coraz popularniejszym rozwiązaniem staje się wybieranie inteligentnych mebli. Czym się wyróżniają? Wychodzą naprzeciw oczekiwaniom gości i skutecznie zwiększają ich komfort. Popularnym przykładem są meble ze wbudowanymi ładowarkami bezprzewodowymi czy oświetleniem LED-owym i czujnikiem ruchu.

Materiał chroniony prawem autorskim – zasady przedruków określa regulamin

marketing 23 stycznia, 2024 17 stycznia, 2024
Udostępnij ten artykuł
Facebook Twitter Email Print
Poprzedni Hotele przyjazne zwierzętom Hotele przyjazne zwierzętom. Jak dostosować obiekt dla gości i ich pupili?
Natępny Rynek cateringu dietetycznego w Polsce. Prognozy na 2024 Rynek cateringu dietetycznego w Polsce. Prognozy na 2024
Zostaw komentarz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Pionowa boczna

Czytaj więcej podobnych

Wydarzenia gastronomiczne jako narzędzie marketingowe
Trendy i inspiracjeWydarzenia

Wydarzenia gastronomiczne jako narzędzie marketingowe – jak promować lokal?

15 maja, 2025
lody włoskie
Trendy i inspiracje

Świderki amerykańskie i lody włoskie – dlaczego warto wprowadzić je do swojego lokalu gastronomicznego?

30 kwietnia, 2025
Majówkowa uczta smaku: odkryj sosy Fanex idealne do potraw z grilla
Trendy i inspiracje

Majówkowa uczta smaku – odkryj sosy Fanex idealne do potraw z grilla

24 kwietnia, 2025
HorecaTrendy i inspiracje

Wyposażenie sal bankietowych na komunie i wesela – trendy na rok 2025

14 kwietnia, 2025
horecaline

Menu

  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Znajdź nas



Kontakt:
kontakt@horecaline.pl
Obserwuj nas
© Horeca. All Rights Reserved.
Witamy ponownie

Zaloguj się do swojego konta

Zapomniane hasło?