HorecalineHorecalineHorecaline
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Marketing HoReCa
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
© 2025 Horeca. All Rights Reserved.
Czytasz: Michelin 2024: Gwiazdki rozdane!
Udostępnij
Rozmiar czcionkiAa
HorecalineHorecaline
Rozmiar czcionkiAa
Szukaj
  • Home
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Posiadasz już konto? Zapisz się
Obserwuj nas
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
Marketing HoReCaWydarzenia

Michelin 2024: Gwiazdki rozdane!

Opublikowano 24 czerwca, 2024
Udostępnij
Michelin 2024: Gwiazdki rozdane!
UDOSTĘPNIJ

Gwiazdka Michelin to prestiżowe wyróżnienie przyznawane restauracjom przez przewodnik Michelin. Otrzymanie gwiazdki jest uznaniem dla kreatywności, jakości, precyzji i doskonałości w gastronomii.

Spis treści
Co oznaczają gwiazdki Michelin?Rozdanie polskich gwiazdek Michelin

Co oznaczają gwiazdki Michelin?

Jedna gwiazdka Michelin oznacza “bardzo dobrą restaurację w swojej kategorii”, gdzie kuchnia jest wysokiej jakości.
Dwie gwiazdki Michelin wskazują na “doskonałą kuchnię, wartą objazdu”, co sugeruje, że potrawy są wyjątkowe i zasługują na podróż specjalnie dla nich.
Trzy gwiazdki Michelin są przyznawane restauracjom oferującym “wyjątkową kuchnię, wartą specjalnej podróży”, co oznacza, że kuchnia jest na tyle wybitna, że sama w sobie jest powodem do podróży.

Baner poziomy w środku wpisu

Rozdanie polskich gwiazdek Michelin

20 czerwca 2024 roku poznaliśmy restauracje wyróżnione przez Przewodnik Michelin. Polska scena kulinarna wzbogaciła się o trzy nowe restauracje z jedną gwiazdką Michelin, jeden lokal z zieloną gwiazdką oraz dziewięć restauracji z nagrodą Bib Gourmand.

Krakowska Bottiglieria 1881, pod wodzą chefa Przemysława Klimy, utrzymała dwie gwiazdki. Jedną gwiazdkę zachowała również poznańska Muga z Arturem Skotarczykiem oraz warszawska Nuta, prowadzona przez Andrea Camastrę.

Dodatkowo Przewodnik Michelin przyznał po jednej gwiazdce restauracji: Arco by Paco Perez w Gdańsku, Giewont w Kościelisku oraz Rozbrat 20 w Warszawie.

Restauracja Eliksir w Gdańsku otrzymała Zieloną Gwiazdkę. The Green Star – jest przyznawana restauracjom, które są wzorem do naśladowania, jeśli chodzi o zrównoważoną gastronomię.

Bib Gourmands otrzymali:
Luneta & Lorneta Bistro Club – Ciekocinko
Hewelke – Gdańsk
Treinta y Tres – Gdańsk
Folga – Kraków
MOLÁM – Kraków
Fromażeria – Poznań
SPOT. – Poznań
TU.REStAURANT- Poznań
1911 Restaurant – Sopot
Vinissimo – Sopot
alewino – Warszawa
Ceviche Bar – Warszawa
Kieliszki na Próżnej – Warszawa
Koneser Grill – Warszawa
kontakt – Warszawa
Le Braci – Warszawa

Rekomendacje powędrowały do:
Eliksir – Gdańsk
Fino – Gdańsk
Mercato – Gdańsk
Niesztuka – Gdańsk
Piwna47 – Gdańsk
Ritz – Gdańsk
True – Gdańsk
Tygle – Gdańsk
Butchery & Wine – Gdynia
Oberża 86 – Gdynia
Albertina – Kraków
Amarylis – Kraków
Artesse – Kraków
Copernicus – Kraków
Farina – Kraków
Filipa 18 – Kraków
Fiorentina – Kraków
Hana Sushi – Kraków
Karakter – Kraków
Kogel Mogel – Kraków
Kropka. – Kraków
Mazi – Kraków
Nami Beef and Reef – Kraków
NOTA_RESTO by Tomasz Leśniak – Kraków
Pod Nosem – Kraków
Pod Różą – Kraków
Szara – Kraków
ZaKładka – Kraków
Zazie – Kraków
62 Bar & Restaurant – Poznań
A nóż widelec – Poznań
Cucina – Poznań
Delicja – Poznań
Marino Bistrot – Poznań
NOOKS – Poznań
Papavero – Poznań
PASODOBRE – Poznań
Port Sołacz – Poznań
The Time – Poznań
Zen On – Poznań
Café Xander – Sopot
Fisherman – Sopot
L’Entre Villes – Sopot
Bez Gwiazdek – Warszawa
Butchery & Wine – Warszawa
Dyletanci – Warszawa
elixir by Dom Wódki – Warszawa
Epoka – Warszawa
Europejski Grill – Warszawa
hub.praga – Warszawa
Muzealna – Warszawa
Nolita – Warszawa
Noriko Omakase – Warszawa
The Farm – Warszawa
Tuna – Warszawa

Serdeczne gratulacje dla wszystkich!

Materiał chroniony prawem autorskim – zasady przedruków określa regulamin

TAGGED: Ciekocinko, gastronomia, Gdańsk, gwiazdki Michelin, jedzenie, Kościelisko, Kraków, Michelin Polska, Poznań, przewodnik kulinarny, restauracje, Sopot, Warszawa
marketing 24 czerwca, 2024 24 czerwca, 2024
Udostępnij ten artykuł
Facebook Twitter Email Print
Poprzedni Koncesja alkohol Koncesja na alkohol w gastronomii – wszystko, co musisz wiedzieć
Natępny SMS hotel Kampanie SMS dla hotelu. Hit czy przeżytek?
Zostaw komentarz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Czytaj więcej podobnych

Kelnerka z krótkimi, kręconymi włosami w białej koszuli i brązowym fartuchu, podaje terminal płatniczy kobiecie siedzącej przy małym stoliku w nowoczesnej kawiarni lub restauracji.
Gastronomia

Strój personelu to Twoja wizytówka. Dlaczego odzież gastronomiczna to koszt, który się zwraca?

7 listopada, 2025
Dwóch brodatych kucharzy w identycznych szarych koszulach i granatowych fartuchach, stojących za ladą w profesjonalnej kuchni restauracyjnej i przygotowujących dania.
Gastronomia

Czy mała chłodnia kontenerowa sprawdzi się w gastronomii?

7 listopada, 2025
Reklama na jarmarku świątecznym – jak wyróżnić restaurację?
Gastronomia

Reklama na jarmarku świątecznym – praktyczny przewodnik dla restauratorów

7 listopada, 2025
Uśmiechnięta młoda kobieta, ubrana w granatową marynarkę, białą koszulę i krawat, stojąca na scenie podczas konkursu barmańskiego.
Gastronomia

Polska barmanka z tytułem Mistrzyni Europy 2025!

7 listopada, 2025
horecaline

Menu

  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Marketing HoReCa
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Znajdź nas



Kontakt:
kontakt@horecaline.pl
HorecalineHorecaline
Obserwuj nas
© Horeca. All Rights Reserved.
Witamy ponownie

Zaloguj się do swojego konta

Zapomniane hasło?