HorecalineHorecalineHorecaline
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
© 2023 Horeca. All Rights Reserved.
Czytasz: Złoto i srebro dla Polski na Olimpiadzie Kulinarnej IKA 2024
Udostępnij
Rozmiar czcionkiAa
HorecalineHorecaline
Rozmiar czcionkiAa
Szukaj
  • Home
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Kontakt
Posiadasz już konto? Zapisz się
Obserwuj nas
  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
Wydarzenia

Złoto i srebro dla Polski na Olimpiadzie Kulinarnej IKA 2024

Opublikowano 28 lutego, 2024
Udostępnij
Złoto i srebro dla Polski na Olimpiadzie Kulinarnej IKA 2024
UDOSTĘPNIJ

Raz na 4 lata odbywa się najstarszy konkurs kulinarny na świecie. W tegorocznej edycji Olimpiady Kulinarnej IKA 2024 Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy odniosła sukces – do kraju wrócili ze złotym i srebrnymi medalami. Poznajmy bliżej zwycięzców.

Spis treści
Olimpiada Kulinarna IKA 2024 – Polska z medalami!Sukces Narodowej Reprezentacji Polski KucharzyJuniorka ze złotym medalem!

Olimpiada Kulinarna IKA 2024 – Polska z medalami!

Olimpiada Kulinarna IKA uznawana jest największy i najstarszy konkurs sztuki kulinarnej, który przyciąga swoim prestiżem kucharzy z całego świata. Podczas IKA kucharze mogą zaprezentować pełne spektrum swoich umiejętności, inspirować się nawzajem, a nawet wypromować swoje zdolności.

Baner poziomy w środku wpisu

Tegoroczny konkurs odbywał się w dniach 2-7 lutego 2024 w Stuttgarcie. W wydarzeniu brało udział 2000 szefów kuchni z całego świata. Reprezentowała nas Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy, która wróciła do kraju z dwoma krążkami – ze złotym i srebrnymi medalami!

Sukces Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy

Polska reprezentacja pojechała na IKA 2024 pod przewodnictwem eksperta z Instytutu Kulinarnego Transgourmet Bartosza Petera, a także managera Sebastiana Krauzowicza. Kucharze zostali docenieni srebrnymi medalami w dwóch kategoriach – Restaurant of Nations (kucharze mieli za zadanie przygotować w ciągu  sześciu godzin 110 porcji z 3-daniowego menu) oraz Chef’s Table (w tej kategorii kucharze otrzymali zadanie stworzenia rozbudowanego menu dla 12 osób).

Do Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy należeli:

  • Bartosz Peter – kapitan
  • Marcin Gruszka – kucharz
  • Maciej Hippler – kucharz
  • Sebastian Plasota – kucharz
  • Tomasz Ziółkowski – kucharz
  • Michał Świerad – cukiernik
  • Angelika Chwyć – cukiernik
  • Łukasz Wódz – asystent
  • Wojciech Waliszewski – asystent

To nie pierwszy sukcesy naszej kadry. W poprzedniej edycji Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy przywiozła z Olimpiady Kulinarnej 3 srebrne medale w kategoriach – Restaurant of Nations seniorów, Chef’s Table i Restaurant of Nations juniorów.

Juniorka ze złotym medalem!

Niewątpliwym sukcesem może pochwalić się reprezentantka Narodowej Kadry Polski Kucharzy Juniorów. Weronika Gurynow wywalczyła złotym medal w kategorii Culinary Art. Jury docenili umiejętności kulinarne Weroniki – podczas konkursu wzięto pod uwagę takie aspekty jak smak, jakość składników, konsystencja, zastosowane techniki, symetria, ale też zapach oraz temperatura dania i talerza.

Gratulujemy wszystkim zwycięzcom!

Materiał chroniony prawem autorskim – zasady przedruków określa regulamin

marketing 19 marca, 2024 28 lutego, 2024
Udostępnij ten artykuł
Facebook Twitter Email Print
Poprzedni Menu degustacyjne – inspiracje i zasady Jakie warzywa i owoce warto dodać do menu wczesną wiosną?
Natępny Burgery w dostawie – jak zwiększyć jakość usług na wynos? Burgery w dostawie – jak zwiększyć jakość usług na wynos?
Zostaw komentarz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Media

Czytaj więcej podobnych

Delegacja z województwa warmińsko-mazurskiego na stoisku "WARMIA MAZURY" podczas targów Seoul Food & Hotel 2025.
Wydarzenia

Pięć przedsiębiorstw z Warmii i Mazur wróciło z Korei Południowej z obiecującymi kontaktami biznesowymi

25 czerwca, 2025
Dwóch młodych kucharzy w białych kitlach przygotowujących potrawy na stoisku podczas GASTRO & QUICK SERVICE RESTAURANT EXPO
Wydarzenia

Gastro & Quick Service Restaurant Expo 2025 – druga edycja najważniejszych targów gastronomicznych w Polsce!

23 czerwca, 2025
Georgian Grand Tasting 2025
Wydarzenia

Georgian Grand Tasting 2025 z udziałem Master of Wine!

23 maja, 2025
made for restaurant
Wydarzenia

MADE FOR Restaurant Wrocław 2025

22 maja, 2025
horecaline

Menu

  • Strona główna
  • Reklama
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Gastronomia
  • Hotele
  • Horeca
  • Wydarzenia
  • Trendy
  • Katalog firm
  • Kontakt
Znajdź nas



Kontakt:
kontakt@horecaline.pl
Obserwuj nas
© Horeca. All Rights Reserved.
Witamy ponownie

Zaloguj się do swojego konta

Zapomniane hasło?